Együttműködési megállapodást kötött az OLAJTERV a Miskolci Egyetemmel

2024. január 24.

Az OLAJTERV Tervező Zrt. és a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara együttműködési megállapodást kötött duális szakmai gyakorlati képzésre. A megállapodás keretében az OLAJTERV az egyetem gépészmérnöki, energetikai mérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser és villamosmérnöki alap- és mesterképzési szakán duális képzésben részt vevő hallgatók részére biztosít gyakorlati képzést.

A tavaly 60 éves fennállását ünneplő OLAJTERV Tervező Zrt. törekszik átadni az évtizedek alatt sajátos és kivételes környezetben (olaj- és gázipar, vegyipar, energia ipar) megszerzett tervezői tapasztalatát a jövő generációnak. Külön öröm a cég több mint száz fős mérnöki gárdája számára, hogy a mérnök gyakorlati tevékenységet megelőző tervezői folyamatot mutathatja majd be részleteiben a képzés keretében a hallgatók számára.

A Miskolci Egyetemmel korábbra nyúlik vissza a kapcsolat, az Ipari beruházási szakmérnök szakirányú továbbképzésen az OLAJTERV kollégái vendégoktatóként segítik a képzést. Továbbá kezdeményezték egy új, hiánypótló szakirány, a forgógépes szakmérnök képzés elindítását, amelyben a MOL-lal és Petroszolg-gal együtt működnek közre.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszékkel már évek óta együttműködik az OLAJTERV t, amelynek keretében készüléktervezési elektronikus konstrukciós adattárat hoztak létre. Itt a leggyakoribb készüléktípusok konstrukciós kialakításait mutatják be az iparban megszokott tervtípusok tartalmán keresztül. Továbbá hegesztett szerkezetek témakörben online eseti vendég előadásokat tartanak a hallgatóknak.

Az egyetem Építőmérnök Karával is folyamatban van az Együttműködési megállapodásunk oktatási együttműködésre és kooperatív képzés szervezésére.

Tavaly novemberben a Zielinski Szilárd Építőmérnök Szakkollégium által szervezett Kulturális és Szakmai Napok keretében szakmai látogatást szerveztünk BME-s hallgatóknak a százhalombattai Dunai Finomítóba. Proity András Zoltán (MOL Nyrt.) és dr. Szondi-Biczó Boglárka (OLAJTERV Tervező Zrt.) előadását követően a résztvevőknek alkalmuk nyílt megtekinteni egy készülő beruházást, amelyet az OLAJTERV mérnökei tervezte. A Finomítóban eltöltött nap után a hallgatók kérésére Nyílt Napot tart számukra a tavaszi szemeszterben az OLAJTERV saját székhelyén, ahol közelebbről megismerhetik a mérnöki tevékenységüket.

placeholder